به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی حقی ظهر پنج شنبه در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه كه در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، گفت: 950 اثر به دبیرخانه چهاردهمین همایش رسید و آثار در 15 گروه علمی جای گرفتند که 14 درصد آثار به گروه فلسفه و کلام اختصاص داشته و پس از آن نیز بخش های تاریخ و سیره، حقوق و علوم سیاسی و فقه و اصول بیشترین آثار ارسالی را به خود اختصاص دادند.
وی ابراز داشت: از میان آثار رسیده 638 در مرحله اول داوری حذف شدند و 198 اثر به مرحله دوم داوری رسیدند که بدست داوران خبره سپرده شدند تا نامزدهای برتر را به شورای علمی همایش معرفی کنیم.
دبیر همایش کتاب سال حوزه افزود: شورای علمی همایش نیز سنجشی دقیق تر را انجام داد و نهایتا 12 اثر برگزیده و 14 اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.
وي افزود: 85 درصد آثار رسیده به زبان فارسی هستند و پس از این زبان شاهد ارسال 10 درصد آثار به زبان عربی و مابقی آثار به زبان های آذری، اردو، فرانسه، انگلیسی، تاجیکی، ایتالیایی، ترکی و پشتو هستیم.
حجت الاسلام حقي افزود: 95 درصد شرکت کنندگان را مردان و پنج درصد را بانوان تشکیل میدهند ضمن این که از بین آثار ارسال شده 91 درصد را کتابها و 9 درصد را پایان نامهها تشکیل میدهند.
وی تاکید کرد: در گروه فقه و اصول و اقتصاد و مدیریت اثر برگزیده و شایسته تقدیر وجود ندارد که جای تأمل است و در 6 گروه علمی نیز آثار تنها در حد شایسته تقدیر بودند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه در ادامه گفت: 41 تن از بانوان حوزوی در همایش امسال حضور دارند اما متاسفانه در میان آثار برتر امسال نیز اثر برگزیده ای از بانوان مشاهده نمیشود.
وي ادامه داد: در ارزیابی اولیه چهار عامل مهم ملاک ورود به مرحله دوم بود که شامل اهمیت موضوع اثر، اتقان علمی، اثربخشی و نوآوری و استفاده مناسب از منابع معتبر میباشد.
حجت الاسلام حقي در پایان تاکید کرد: اهتمام به نیاز سنجی پیش از تالیف و پرهیز به ورود به مسائل کم اهمیت، اهتمام به پردازش عالمانه و روشمند مسئله، اهتمام به نوآوری و خلاقیت و حل مسئله جدید و پرهیز از تکرار نویسی باید مورد توجه جدی نویسندگان حوزوی قرار گیرد.
نظر شما