۳ اسفند ۱۳۹۱، ۱۷:۳۹

حجت الاسلام حقی خبر داد:

32 درصد آثار رسیده به همايش كتاب سال حوزه از علوم انسانی هستند

32 درصد آثار رسیده به همايش كتاب سال حوزه از علوم انسانی هستند

قم - خبرگزاری مهر: دبیر همایش کتاب سال حوزه گفت: بیش از 32 درصد آثار همایش چهاردهم کتاب سال حوزه مربوط به رشته‌های مختلف علوم انسانی است و حوزویان در سال 90 یک سوم حجم تلاش علمی خود را به علوم انسانی معطوف کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مهدی حقی ظهر پنج شنبه در چهاردهمین همایش کتاب سال حوزه كه در سالن همایش مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد، گفت: 950 اثر به دبیرخانه چهاردهمین همایش رسید و آثار در 15 گروه علمی جای گرفتند که 14 درصد آثار به گروه فلسفه و کلام اختصاص داشته و پس از آن نیز بخش های تاریخ و سیره، حقوق و علوم سیاسی و فقه و اصول بیشترین آثار ارسالی را به خود اختصاص دادند.

وی ابراز داشت: از میان آثار رسیده 638 در مرحله اول داوری حذف شدند و 198 اثر به مرحله دوم داوری رسیدند که بدست داوران خبره سپرده شدند تا نامزدهای برتر را به شورای علمی همایش معرفی کنیم.

دبیر همایش کتاب سال حوزه افزود: شورای علمی همایش نیز سنجشی دقیق تر را انجام داد و نهایتا 12 اثر برگزیده و 14 اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.

وي افزود: 85 درصد آثار رسیده به زبان فارسی هستند و پس از این زبان شاهد ارسال 10 درصد آثار به زبان عربی و مابقی آثار به زبان های آذری، اردو، فرانسه، انگلیسی، تاجیکی، ایتالیایی، ترکی و پشتو هستیم.

حجت الاسلام حقي افزود: 95 درصد شرکت کنندگان را مردان و پنج درصد را بانوان تشکیل می‌دهند ضمن این که از بین آثار ارسال شده 91 درصد را کتاب‌ها و 9 درصد را پایان نامه‌ها تشکیل می‌دهند.

وی تاکید کرد: در گروه فقه و اصول و اقتصاد و مدیریت اثر برگزیده و شایسته تقدیر وجود ندارد که جای تأمل است و در 6 گروه علمی نیز آثار تنها در حد شایسته تقدیر بودند.

دبیر همایش کتاب سال حوزه در ادامه گفت: 41 تن از بانوان حوزوی در همایش امسال حضور دارند اما متاسفانه در میان آثار برتر امسال نیز اثر برگزیده ای از بانوان مشاهده نمی‌شود.

وي ادامه داد: در ارزیابی اولیه چهار عامل مهم ملاک ورود به مرحله دوم بود که شامل اهمیت موضوع اثر، اتقان علمی، اثربخشی و نوآوری و استفاده مناسب از منابع معتبر می‌باشد.

حجت الاسلام حقي در پایان تاکید کرد: اهتمام به نیاز سنجی پیش از تالیف و پرهیز به ورود به مسائل کم اهمیت، اهتمام به پردازش عالمانه و روشمند مسئله، اهتمام به نوآوری و خلاقیت و حل مسئله جدید و پرهیز از تکرار نویسی باید مورد توجه جدی نویسندگان حوزوی قرار گیرد.

 

کد خبر 2003365

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha